Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Опитност извън тялото  »  Изледване на опитността ...  »  Опитност извън тялото и въображението

Опитност извън тялото и въображението

Опитност извън тялото и въображението

Опитността извън тялото се очаква да се проявява по-често при хора със силно развити умения за предизвикване на умствени образи, породени от тяхното въображение. Ъруин се интересува дали хората които преживяват опитност извън тялото се различават от другите хора по отношение на някои когнитивни умения или начин на мислене, включително и въображението им. За да провери това Ъруин направил изследване в което участвали 21 човека изпитвали ОИТ.  На тях той раздал 3 въпросника свързани с теми, като начини на мислене, отличителни черти на личнoстта и яркостта на визуалните изображения. За всяка една от тези теми Ъруин сравнил резултатите на хората преживели ОИТ с  тези на останалите големи групи от  населението.

Резултатите от въпросника свързан с яркостта на визуалните изображения били изненадващи. Оказало се, че резултатите на хората изпитали ОИТ били по-ниски от средните резултати за другите групи хора. Резултатите от въпросника свързан с начините на мислене показали , че хората изживели ОИТ постигат подобни резултати на останалите групи хора. Това показало, че хората изпитали ОИТ нямат по-голям потенциал от останалите хора да използват визуализация или вербализация.

Въпреки, че не са пряко свързани с обекта на изображение, резултатите от третия въпросник, свързан с отличителните черти на личността били доста интересни. Едно от различията. Които били установени е способността за „абсорбиране”. Това се отнася за възможността човек да абсорбира опита, който изпитва. Например някой който лесно може да се потопи в природата, изкуството, хубава книга или филм или компютърна игра ще се изкачи много високо в своеобразната класация за абсорбация. Ъруин очаква резултатите на хората изпитали ОИТ да са по-високи от средните и точно това показват и резултатите. Преживелите ОИТ абсорбират и участват в опитността който изживяват много над средното.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 3 оценки
прегледи 4605

Препоръчани продукти

Коментари за Опитност извън тялото и въображението

  1. .

    НЕ РАЗБРАХ СТАТИЯТА.ЕДИН ПЪТ НЯМА НАЛИЧИЕ НА ОТЛИЧИТЕЛНИ КАЧЕСТВА,СЛЕД ТОВА СЕ ГОВОРИ ЗА ПОВИШЕНА АБСОРБАЦИЯ...?????

  2. 1.

    Аз имам такова преживяване и не бих го нарекла приятно,а по-скоро плашещо и винаги ми се е искало да разбера ,защо ми се случи.....

  3. 2.

    От кого е картината?

Подобни статии

Астрална проекция

Астрална проекция

През 1875г. Блаватска основава Теософското общество в Ню Йорк, за да изучава източни религии и наука...
Духовни пътувания

Духовни пътувания

Духовният подход към опитността извън тялото Нека първо въведем концепцията за духовно пътуване. Ду...
Метод на Робърт Монро

Метод на Робърт Монро

Съществува една огромна пречка пред изследването на Второто тяло и средата, в която то действа. Това...