PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Духовни пътувания

Духовни пътувания

  1. Духовни пътувания
  2. Места на духовното пътуване
  3. Аналогия за пътуването
  4. Идентичността в духовния свят
  5. Навигация при духовното пътуване

Навигация при духовното пътуване

Методите на движение между състоянията и навигацията в рамките на психичните и духовни светове се различават значително. Повечето от духовните пътувания са свързани с ясните сънища. Това е първата стъпка към преодоляване на ограниченията на сънното състояние и подготовката за по-напреднали форми на духовно пътуване.

Един от класическите начини за навигация се осъществява чрез използването на мантра. Повтарянето на определени духовни думи е начин за насочване на душата към определена дестинация. Визуализацията на специфични изображения  има подобен ефект. Една подобна практика е тибетската йога. Християните могат да извършват духовни пътувания, като практикуват визуализации и духовни упражнения, като тези на Св. Игнатий Лойола или визуализира изображения от видението на Езекиил от еврейската Библия.

Една от функциите на духовната практика е да се създадат тези духовно заредени символи (молитви, мантри или религиозни изображения), така че те да могат да бъдат използвани ефективно, за насочване на душата към духовни състояния, когато възникне възможност по време на духовното пътувания. Духовното пътуване е уникално средство  и възможност да се изследват трансцендентни състояния на съзнанието, но е и религиозна система на пътника, който определя духовното предназначение или целта на духовното пътуване.

Най-добрият начин за навигация е да имате човек който да ви напътства и да ви помогне във вашето пътуване, колкото е възможно. Все пак има неща които трябва сами да разкриете, тъй като това ще ви направи по-независим и способен да отстоявате себе си.

Това е добра идея да бъдете отворен за приемане на насоки и дори на мислено ниво да поканите свои помощници или водачи, които да ви помогнат в трудните ситуации на вашето духовно пътуване. Практикуването на медитация с конкретно искане за помощ е отлична подготовка за духовно пътуване. Когато пътувате  може и да не виждате помощниците си, но това не означава, че те не са на лице и не подпомагат духовните пътници.

Ето някои прости методи, които могат да бъдат използвани, за да се измъкне или да се увеличи свободата, по време на осъзнатите сънища:

Прекъсване на ясен сън заради експериментиране с материята
Всички знаем, че материята следва определени физични закони и разбиването на тези закони е средство за излизане от състоянието на осъзнат сън.

Правенето на духовна практика по време на духовно пътуване
Прости духовни практики, като мантра медитация могат да имат драматичен ефект, ако се практикува по време на духовно пътуване. Тази практика няма да има никакъв или минимален ефект, когато се прави по време на нормална медитация.

Прекъсване на ясен сън, заради експериментиране с гравитация
Полетите не са напреднало духовно състояние, но те са радостен и освобождаващ аспект на духовното пътуване за начинаещи.

Прекъсване на ясен сън като се използва метода на „Пропускането”
„Пропускането” е процес на използване на умствените очаквания да промени средата по време на духовното пътуване.

Рейтинг:

Отзиви

Павлина
Странно ,но най трудно ни е да живеем лесно.Страхът от смъртта и страхът от живота са единствените бариери по пътя към себе си.А там има толкова много любов.
Анонимен
Странно, но
Виж още отзиви
Коментирай
loading...