PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Духовни пътувания

Духовни пътувания

  1. Духовни пътувания
  2. Места на духовното пътуване
  3. Аналогия за пътуването
  4. Идентичността в духовния свят
  5. Навигация при духовното пътуване

Идентичността в духовния свят

Всеки знае какво олицетворява живота във физическия свят ден за ден. Дали обаче нашата индивидуална идентичност, самостоятелна концепция и образ на тялото се променя по време на духовното пътуване?

Един аспект на духовното пътуване е способността да се премине от нормалната форма на тялото към някаква друга форма. Тази промяна се случва понякога по време на духовните пътувания.

Това понякога се случва спонтанно и по-напредналите могат да създадат нов образ на тялото си, чрез визуализация. Някои твърдят, че тези които живеят в по-ефирни места изглежда използват тази способност да променят формата си, като форма на художествено творчество. Те могат да променят телата си, както ние в материалния свят променяме дрехите си. Въпреки това често можете да усетите себе си все едно, че сте без тяло, отколкото с променено тяло.

Един от основните уроци научени по време на духовното пътуване е, че душата може да приема много форми и идентичност, когато е извън тялото. Въпреки това едно основно нещо се случва многократно в душата или индивида се превръща в някакъв вид енергия или вибрация. Качествата на тази трудна за описване „енергийна идентичност” се различават. Много наподобяват световете и формите на повърхността на водата, като езеро. Повърхността на водата се променя в зависимост от вятъра и светлината, която се отразява от повърхността.

Реймънд Мууди говори за тези промени, които се случват в тялото по време на преживявания близки до смъртта:

„Чувал съм, че това ново тяло се описва по много различни начини, но може лесно да се види, че една обща идея стои зад всеки конкретен случай. Думите и фразите, които стоят зад всяка една история са мъгла, облак, дим, пара, облак от цветове, модел на енергия и други, които изразяват сходни значения.”

Въпреки това е важно да се помни, че хората изпитали преживяване близко до смъртта, най-вероятно изпитват своята първа преживяванията близки до смъртта.

Като цяло този вид опит е много важен поради следната причина. След като човек се запознае с този необичаен начин на съществуване посредством духовно пътуване, това не е толкова голяма стъпка към мистицизма, тъй като веднъж след като узнае своята енергична природа и същността на душата, тя може да се обърне към мистичните области на светлината и звука с чувство на свързаност. Това е един от начините при който духовното пътуване в психическите области подготвя индивидуалната душа за срещата си с абсолютната истина или Бог.

Има много хора, които пишат по темите за мистика и медитация, говорят за илюзията на отдадеността и как истинската духовност се състои в преодоляването на тази илюзия. Въпреки това, когато съзнанието на индивида е съсредоточено в тялото, бариерите пред отделянето са твърди и значителни. По време на опитността извън тялото истинската същност може да напусне тялото и да се слее с други форми на съзнание и състояние на съществуване.

Каквато и форма да приеме индивида, неговата телесна форма и идентичност може да бъде един от най-красивите и очарователни аспекти на духовното пътуване.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Павлина
Странно ,но най трудно ни е да живеем лесно.Страхът от смъртта и страхът от живота са единствените бариери по пътя към себе си.А там има толкова много любов.
Анонимен
Странно, но
Виж още отзиви
Коментирай
loading...