Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Опитност извън тялото  »  Техники за отделяне от т...  »  Други методи за отделяне от тялото  »  Ритуални магически методи

Други методи за отделяне от тялото

Други методи за отделяне от тялото

Ритуални магически методи

Повечето магически методи се основават на изображения, визуализация, концентрация и спокойствие. Всички тези методи изискват добър психичен контрол и добро познаване на системата, която се използва с нейните инструменти и символи. Чарлс Тарт пръв въвежда понятието „специфично научно състояние”, като средство за постигане, контролиране и използване на промененото състояние на съзнанието. Много магически ритуали са точно такива методи.  В много магически ритуали магьосникът  извършва пречистващи ритуали, които му помагат да премине от едно състояние в друго. След като влезе в друго състояние магьосника действа по правилата на това състояние и след това се завръща, като затваря вратата, която е отворил и приключва ритуала.

Съществуват множество начини за достигане на астралния свят.  Някои използват елементарни врати и да използва картите Таро като трамплин за извървяването на мистичният път за работа и използване на мантри. Техниките са много подобни на тези, които бяха описани вече по-горе, така че можем да погледнем на комплексния магически ритуал, като на още един начин за постигане на същите цели.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 2432

Препоръчани продукти

Коментари за Други методи за отделяне от тялото

  1. .

    Нева ви трябва посредник научете се сами - безопастно е

Подобни статии

Астрална проекция

Астрална проекция

През 1875г. Блаватска основава Теософското общество в Ню Йорк, за да изучава източни религии и наука...
Духовни пътувания

Духовни пътувания

Духовният подход към опитността извън тялото Нека първо въведем концепцията за духовно пътуване. Ду...
Метод на Робърт Монро

Метод на Робърт Монро

Съществува една огромна пречка пред изследването на Второто тяло и средата, в която то действа. Това...