Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Опитност извън тялото  »  Техники за отделяне от т...  »  Други методи за отделяне от тялото  »  Ритуални магически методи

Други методи за отделяне от тялото

Други методи за отделяне от тялото

Ритуални магически методи

Повечето магически методи се основават на изображения, визуализация, концентрация и спокойствие. Всички тези методи изискват добър психичен контрол и добро познаване на системата, която се използва с нейните инструменти и символи. Чарлс Тарт пръв въвежда понятието „специфично научно състояние”, като средство за постигане, контролиране и използване на промененото състояние на съзнанието. Много магически ритуали са точно такива методи.  В много магически ритуали магьосникът  извършва пречистващи ритуали, които му помагат да премине от едно състояние в друго. След като влезе в друго състояние магьосника действа по правилата на това състояние и след това се завръща, като затваря вратата, която е отворил и приключва ритуала.

Съществуват множество начини за достигане на астралния свят.  Някои използват елементарни врати и да използва картите Таро като трамплин за извървяването на мистичният път за работа и използване на мантри. Техниките са много подобни на тези, които бяха описани вече по-горе, така че можем да погледнем на комплексния магически ритуал, като на още един начин за постигане на същите цели.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 2597

Препоръчани продукти

Коментари за Други методи за отделяне от тялото

  1. .

    Нева ви трябва посредник научете се сами - безопастно е

Подобни статии

Техника Христос

Техника Христос

G. M. Glasking e австралийски журналист, който популяризира тази техника в няколко книги, като най-и...