Назад до Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс

Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс

  1. Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс
  2. Енергизиране на шестте центъра
  3. Хранене, дишане и избор на място
  4. Изпращане на астрална субстанция
  5. Душевно оформяне
  6. Въображаема проекция
  7. Проекция на съзнанието в астралното средство
  8. Пътуване в астралните светове

Проекция на съзнанието в астралното средство

ФОРМУЛА 4

Преднамерена Проекция на Съзнанието

(Да се изпълнява на избраното от вас място за проекция.)

Легнете и заемете позата Земя. (Вероятно ще забележите, че тази практика се изпълнява в една различна от предишните поза, тъй като те изискваха изправена или седнала позиция.)

Осъществете Формула 1. (Направете я точно така, сякаш сте изправени; например "фонтанът от светлина" в края на процедурата ще избликне хоризонтално от стъпалата ви към главата ви, ще се раздели зад темето ви и ще потече отстрани на ръцете и стъпалата ви.)

А сега излъчете на подходящо разстояние над себе си една струя от сребърносива мъгла. Тя трябва да оформи на това разстояние един малък облак; под налягането на продължаващото изхвърляне той трябва да стане по-оформен и определен, докато придобие форма, която да има вашия ръст и облик. Трябва да го оформите в описаната по-рано "Ключова фигура", заела същата поза като вас, но обърната с лице към вас. (Т. е. тя трябва да плува във въздуха над вас в хоризонтално положение, гледайки надолу към вас; но тя НЕ трябва да бъде точно копие, както "Подобието", а просто да бъде една по-опростена версия, наречена "Ключова фигура".)

Визуализирайте ясно тази проекционна фигура и нейната свързваща нишка и докато правите това, засилете усещането си за себе си във вашия специален "Център на съзнанието". Продължете докато имате ясно, определено и силно усещане за "присъствие" в тази специфична точка.

След това открийте съответстващата й точка в ключовата фигура.

Вземете едно ясно решение (мислено, а не на глас) да се прехвърлите в това астрално средство за придвижване. Веднага след като сте взели това решение, представете си, че сте концентрирани и събрани в точката си на съзнание и плавно се премествате към фигурата и навлизате в нея през точката, съответстваща на вашия собствен Център на съзнанието.

А сега направете едно категорично мислено усилие "да се завъртите" във фигурата, така че да виждате от нейната зрителна точка. ("Вижте" стаята сякаш от място, което е близо до тавана - вижте и собственото си физическо тяло, което лежи под вас и е обърнато с лице към вас.)

Тази промяна на перспективата е критичната точка при осъществяването на действително пренасяне на съзнанието. Осъществили това пренасяне, вие ще трябва "да усетите, че сте вътре" - локализирайте стъпалата, ръцете си и т.н. (Това е трудно за описване; то доста прилича на слагането на дебела ръкавица, но също е и като пробуждането от дълбок сън и подновяването на усещането за вашето тяло.)

След първия път, когато успеете да прехвърлите съзнанието си, не опитвайте нищо повече от това!

След като сте осъществили успешно прехвърляне на съзнанието, завръщането не представлява никаква трудност. На теория вие - вашето астрално присъствие - трябва да лежи в пълен ръст и с лице към вас на около 2,5 м точно над физическото ви тяло; вие трябва да подновите усещането си за астралното средство за придвижване (т. е. да осъзнавате, че го вземате със себе си), а след това, чрез един акт на волята, бавно да започнете да се спускате обратно към и във физическото си тяло, След кратка пауза трябва да усетите подновената сензорна съзнателност на физическото си тяло - отново сякаш се събуждате от сън. На практика (поне известно време) при приближаването ви към физическото тяло, вие ще се откривате спонтанно и изведнъж обединени с него.

Това е формулата; но може и да не успеете при първия си опит. Онова, което осигурява успеха, е "обръщането обратно", промяната в перспективата. За да постигнете това, може да продължите да опитвате да се идентифицирате с астралното средство за придвижване, но в никакъв случай не трябва да продължавате с опитите си, ако концентрацията, която ви е необходима, причинява изтощение или умора. Следващият път, когато изпълнявате техниката, процедирайте със същото внимание и използвайте разширения си опит.

Някои хора наистина успяват още при първи опит, някои се нуждаят от повече, но програмата ще ви помагат. Различните формули винаги трябва да бъдат изпълнявани докрай, за да бъдат усилията ви балансирани, здравословни и жизнени. Когато наистина успеете, новата гледна точка може да бъде схваната толкова естествено и лесно, че понякога ще ви трябва известно време, за да осъзнаете какво точно се е случило; или пък това може да бъде съпътствано от едно "прещракване", ако използваме този израз за разбиране на нещата.

Когато сте успели, първите няколко пъти се задоволете с това да се огледате наоколо, да се спуснете надолу от плуващата си позиция, да се придвижите в стаята. Вероятно на този етап ще бъдете най-щастливи, ако се "разходите" насам-натам по земен маниер. Не се приближавайте твърде близко до физическото си тяло до момента, в който възнамерявате да се завърнете, защото в противен случай може неочаквано да бъдете "издърпани" обратно в него. Освен това не стойте твърде дълго "навън".

Особено ако в началото слухът ви е намален или липсва - както е много вероятно - налице е едно ужасно и плашещо чувство за самота и изолираност в пътуването извън тялото, което може да премине в едно внезапно усещане за паника. Един от обичайните резултати от това е, че то кара хората, преди да са постигнали необходимия опит и умение за координация, да пътуват и да се опитват да известят за присъствието си някой свой приятел. Резултатът може да се изразява в неприятна уплаха за вашия приятел (ако успеете) и в едно осезаемо объркване и може би изтощение за вас самите (ако не успеете). Така че не се вълнувайте и напрягайте до момента, в който ще бъдете уверени в астралните си умения и способности. Помнете - вашето астрално средство за придвижване е направено от субстанция, която поради своята същност реагира повече на емоционални импулси, отколкото рационални заповеди. То се нуждае от обучаване, а вие се нуждаете от практика за насочването му.

Едно от нещата, които трябва да знаете, е как да приключвате всеки астрален сеанс, ако поради някаква причина НЕ успеете да прехвърлите съзнанието си в изхвърлената от вас астрална субстанция, която е оформила астралното средство за придвижване.

В този случай вие трябва да реасимилирате субстанцията, която сте изхвърлили.

Ако сте я оформили в Ключова фигура, превърнете я обратно в един мъгляв облак и след това реасимилирайте този облак - както и при другите формули.

Това правило няма изключения. Ако след изхвърлянето на астрална субстанция - без значение дали сте стигнали до оформянето на Ключовата фигура, или не - не успеете да завършите практиката, която сте възнамерявали да осъществите, защото сте заспали, няма нужда когато се събудите да реабсорбирате каквато и да е астрална субстанция, тъй като по време на съня ще сте го направили инстинктивно.

Това е вярно за всяка изложена в програмата практика за изхвърляне на астрална субстанция, но го споменаваме специално тук, тъй като позата Земя, заемана в легнало положение при Формула 4, прави хората склонни по-често да заспиват по време на тази практика, отколкото при всяка друга.

Ако наистина прехвърлите съзнанието си в астралното средство за придвижване В дори и само за кратък период - разбира се, няма никаква нужда да реасимилирате астралната субстанция, защото когато се завръщате обратно в тялото си, вие връщате обратно със себе си и астралното средство за придвижване. Това е вярно - без значение дали успявате преднамерено да се завърнете или бивате просто "издърпани" обратно.

Във всеки случай, след реабсорбирането, или ако имате някакви съмнения, или ако след "издърпването" обратно (в будно или сънно състояние) се чувствате малко "замъглени", съществува едно готово помощно средство, което ви е под ръка и което не може да ви донесе нищо друго освен полза, без значение какви са обстоятелствата. Направете ФОРМУЛА 1.

Силно препоръчително е Формула 4, както и всички други практики, включващи изхвърляне на астрална субстанция, да бъде изпълнявана като сте облечени с широки и свободни дрехи или трябва да сте без дрехи.

Липсата на каквито и да е ограничения значително ще подпомогне реабсорбацията.

ФОРМУЛА 4 дава един метод за астрална проекция, който е донесъл бърз успех на изключително много мъже и жени. Всеки, който не успее толкова бързо, колкото очаква, трябва да провери отново програмата и да види къде може да има нужда от подсилване. Най-честите проблемни области са физическата летаргия и мисловното отрицание. Начините за справяне и с двата проблема са включени в тази програма. Диетата и физическите упражнения трябва да бъдат поддържани на оптимално личностно ниво. Освен това, факт е, че за някои хора всяка употреба на алкохол или цигари е вредна. (Заради по-комплексни причини на телесната химия, това се случва по-често при вегетарианците, отколкото при хора, ядящи месо; и въпреки че това означава, че по някакъв начин вегетарианците трябва да полагат допълнителни грижи, то означава и че те получават повече здравословни придобивки в живота си!)

Що се отнася до мисловното отрицание - ако дори и след непосредствено преживяване на същността на астралната субстанция, след изхвърлянето и насочването й, нечий рационален разум все още продължава да се опитва да отхвърли доказателствата (а ние знаем, че това може да се случи, тъй като сме свидетели на обичайните реакции на така наречените "научни" умове срещу действителните доказателства, които разрушават и обезсмислят установени хипотези), то тогава "лечението" трябва да бъде извършено чрез Формулата за Подобието.

Заедно с гореизложеното сега вие:

  • Запишете една нова аудиокасета, която е с препоръчаните внушения.
  • Практикувайте въображаема проекция на съзнанието.
  • Открийте своя център на съзнанието.
  • Когато сте готови, преминете към ФОРМУЛА 4. Тя включва позата Земя, Формула 1, Изхвърляне на Астрална Субстанция, Оформяне на Ключовата фигура и Проекция на съзнанието в астралното средство за придвижване.
  • Ако не успеете,Помнете, че трябва да реабсорбирате астралната субстанция. Прегледайте отново програмата си за хранене и ежедневни дейности. Прегледайте отново (и ако е необходимо - препрограмирайте) дейността си с подобието. Бъдете търпеливи и настоятелни.
  • След като успеете, продължавайте начина си на живот и астралните практики - преди всичко, формула 1. Очакват ви още приключения!
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...