🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс

Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс

  1. Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс
  2. Енергизиране на шестте центъра
  3. Хранене, дишане и избор на място
  4. Изпращане на астрална субстанция
  5. Душевно оформяне
  6. Въображаема проекция
  7. Проекция на съзнанието в астралното средство
  8. Пътуване в астралните светове

Изпращане на астрална субстанция

Мястото и времето трябва да бъдат онези, които сте си избрали за своята проекционна дейност. Не трябва да носите никакви стегнати или тесни дрехи - най-добрите възможности са голотата или широка дреха от една част. Не трябва да сте яли един час преди това - само по себе си храносмилането е една дейност, ангажираща инстинктивното ви ниво на съществуване и ако раздвоите вашето внимание, както проекционните ви усилия, така и храносмилането ви ще бъдат нарушени.

Застанете прави в позата Жезъл, започнете Ритмично дишане и когато го установите, осъществете Формула 1. (Като основно правило Формула 1 се включва във всички тези експерименти - в тази част на експеримента тя енергизира, а при приключването му тя спомага за предпазване от астрално кървене и осигурява една правилна хармония между нивата.) След като изпълните Формулата, продължете с Ритмичното дишане.

А сега ще издърпате астрална субстанция от областта на "слънчевия сплит", който се намира в горната част на корема. Понякога хората изхвърлят астрална субстанция и от други части на тялото или главата, но слънчевият сплит е твърде "астро-чувствителен" и е най-лесно да работим с тази област. (За да откриете точното му местоположение, просто се запитайте в коя точка от горната част на корема си се чувствате най-уязвими.) И така, по време на обичайните си визуални представи, излъчете пред себе си на подходяща дистанция една струя от сребърносива мъгла, която трябва да оформи на тази дистанция един малък облак. След това си представете как този облак се оформя в сфера. Не визуализирайте как изхвърляте някакво голямо количество от този сребърносив материал и когато сметнете или кажете "Това е достатъчно!", нека струята спре. Сферата ще бъде свързана с точката на изхвърляне чрез една фина нишка от същата субстанция.

При тази първоначална практика сега трябва просто да изпълните процедурата в обратен ред. Визуализирайте как сферата още веднъж се превръща в разреден облак, после я издърпайте обратно в себе си чрез нишката, сякаш пиете със сламка (Ритмичното дишане ще ви помогне), а накрая реабсорбирайте и нишката.

Когато този процес е завършен, проверете дали все още сте в позата Жезъл и приключете преживяването с повтаряне на Формула 1.

ФОРМУЛА 2

Наблюдателят

(Да се практикува на избраното от вас защитено място.)

Застанете изправени в позата Жезъл и започнете Ритмично дишане.

Изпълнете Формула 1.

Изхвърлете астралната субстанция от горната област на корема, а после я оформете в една обикновена сфера или в Ключова фигура. (Разбира се, Наблюдателят може да бъде оформен в каквато и да е предпочитана от вас форма, но има определени причини против избирането, например, на каквато и да е животинска форма, затова начинаещият ще се справи най-добре с една от двете изложени тук форми. Препоръчваме сферата.)

Обръщайки го с лице към съответната посока, ако тя е известна (това не е абсолютно необходимо, но би било полезно), чрез едно волево действие изпратете Наблюдателя към някоя личност или място, за които желаете да научите нещо. (Чрез зрителното си въображение го вижте как излиза през вратата, прозореца или стената и как изчезва, тръгнал да изпълни поръчението ви. Обикновено мислената команда "Иди при еди-кого си или еди-къде си." ще бъде достатъчна, но трябва винаги да сте свидетели на заминаването на Наблюдателя. Нишката просто става невидима при разтеглянето си.)

(С това приключва първата част от операцията. Не повтаряйте на този етап Формула 1, а просто се върнете към вършенето на обичайните си действия и занимания до часа, в който сте решили да отзовете Наблюдателя.)

За да го отзовете обратно, заемете позата Жезъл в избраното от вас защитено място и бъдете с лице към посоката, в която е изчезнал Наблюдателят. Започнете Ритмичното дишане.

Мислено призовете Наблюдателя. (Отправили мисловното призоваване, нека фигурата му се появи видимо и я задръжте неподвижно на около 2,5 м пред себе си.)

Превърнете Наблюдателя отново в един сребърно- сив облак, а после го реасимилирайте. Сега повторете Формула 1.

При следващата част от дейността си заемете Египетската поза. Започнете Ритмичното дишане.

А сега, докато стоите безмълвно, просто оставете впечатленията да проникнат в съзнанието ви. (Тези впечатления трябва да идват от завърналия се и реасимилиран Наблюдател. В началото най-вероятно ще бъдете объркани, тъй като те ще идват без обяснение за произхода си. Въображаеми ли са те, или поне в някаква степен са примесени с въображаемост? Докато сте начинаещи, единствения отговор на това е да изпратите Наблюдателя към някоя личност или място, които по-късно биха ви дали възможност да проверите точността и истинността на впечатленията си. Наблюдателят винаги трябва да бъде изпращан да събира изключително и само земно познание, но дори и в този случай понякога се срещат погрешни впечатления, имащи символична или друга връзка с "други нива". Изходът е повече практика и проверка на колкото се може повече информация.)

Записвайте откритията си. В процеса на практиката е възможно да доведете тази техника до етап, който ще ви позволява да извличате чрез нея повече и по-точно познание.

Но всъщност много скоро вие ще сте изпитали достатъчно от ефектите й, за да сте убедени в пълната обективност на астралните възприятия. Всъщност единствено интерпретацията на тези възприятия се нуждае от практика. Но в тази формула се използва само астралната субстанция заедно със свойствените й емоционални и инстинктивни възприятия. Какво ли ще бъде, когато съзнанието ви контролира едно средство за придвижване от тази субстанция в едно истинско астрално пътуване?

Горната формула ви дава нещо, което в продължение на векове е било една дълбоко пазена тайна на окултните ордени.

Те не са вярвали, че на мъжете и жените може да бъде поверено подобно познание, освен в случаите, когато са били обвързани с тържествени окултни клетви.

Преди да изпратите нанякъде Наблюдателя, винаги определяйте в съзнанието си времето, по което възнамерявате да го отзовете обратно. След това стриктно изпълнете втората част от формулата. Това е не само начин да постигнете дисциплинираност у Наблюдателя, но и един много добър начин за постепенно изграждане на представата за време в подсъзнателните нива на душата - нещо, което ще ви бъде твърде полезно, когато стигнете до действителната проекция на съзнанието чрез едно астрално средство за придвижване.

Важно е да помните, че когато субстанцията на Наблюдателя бъде реасимилирана, неговите преживявания стават част от преживяванията на вашето астрално тяло; или с други думи - неговите преживявания стават на емоционално и инстинктивно ниво ваши преживявания. Освен това, докато Наблюдателят изпълнява мисията си, той все още е част от вас, все още е свързан с вас чрез астралната нишка, без значение до каква степен тя е изтъняла и е недоловима за вас.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...