PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс

Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс

  1. Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс
  2. Енергизиране на шестте центъра
  3. Хранене, дишане и избор на място
  4. Изпращане на астрална субстанция
  5. Душевно оформяне
  6. Въображаема проекция
  7. Проекция на съзнанието в астралното средство
  8. Пътуване в астралните светове

Душевно оформяне

Формула 3

Подобието

(Да се изпълнява в избраното от вас място за проекция.)

Застанете прави в поза Жезъл и започнете Ритмично дишане.

Изпълнете Формула 1.

Отделете известно време за концентриране върху взаимоотношенията между рационалния ви разум и Висшия ви Аз. (Вашият рационален разум има склонността да разглежда всичко в светлината на причинността и здравия разсъдък, но понякога Висшият Аз внушава някоя идея или действие, което произлиза от нещо по-висше от разсъдъчността. Ако смятате, че никога не сте изпитали съзнателно това, тогава всичко е наред; онова, което трябва да направите, е да разберете, че това може да се случи, а когато то наистина се случи, правилната реакция на рационалния ви разум ще бъде той да се съгласи с това - също както рационалният ви разум очаква емоционалната ви същност да се съгласява с него.) На този етап имайте едно определено намерение рационалният ви разум и вашият Висш Аз да бъдат в хармония и да работят заедно; това ще придаде един специфичен авторитет и правота на решенията ви, които ще бъдат използвани в тази формула.

Чрез визуалното си въображение изхвърлете астрална субстанция от горната част на корема си на около 3 м. пред себе си. Първоначално я оформете в един мъгляв облак, а после в едно подобие, което да прилича колкото се може повече на вас и което да бъде изправено с лице към вас.

(Това подобие символизира нисшия ви Аз, отчасти поради това, че има вашия физически външен вид, както огледалния ви образ. Но подобието е нещо далеч повече, отколкото един огледален образ, защото то е част от живата субстанция на астралното ви тяло и е тясно свързано с вашата емоционална и инстинктивна същност; то е един действителен представител на нисшата ви същност.)

Поговорете с подобието. Поздравете го, а после се обърнете към него с думи на лек авторитет и внимание. Говорете му от името на взаимообвързаните и по-старши рационален разум и Висш Аз, с цялата любов и загриженост, които можете да изразите. (Ако чувствате нагласа за това, можете да се обърнете към него като към ваше дете [според учението на окултната философия, вашият нисш аз и физическото ви тяло наистина представляват "децата" на Висшия ви Аз], но вероятно ще бъдете по-щастливи, ако го възприемете като ваш по-малък брат или сестра. При всички случаи - вашият рационален разум, който е насочван от Висшия ви Аз - носите основната отговорност за вземането на решения, касаещи щастието и подходящото усъвършенстване на това ирационално, чувствително и своенравно същество. Ето защо, говорете твърдо, но с искрена любов и нежност. Не бързайте; не се опитвайте да обхванете прекалено много въпроси и теми, и преди всичко - не се впускайте в дълги абстрактни разсъждения. От друга страна, тук няма място за стандартните и банални обичайни хипнотизаторски техники. Няма никаква полза да казвате на този представител на нисшия ви аз "ти си щастлив и спокоен", ако нисшият ви аз в продължение на години е носил товара на страданията, идващи още от детството ви, или ако сега е уплашен, че вие ще се откажете от пиенето, което той например тайно отъждествява [нещо, което рационалният ви разум не подозира] със силата и мъжествеността. Би трябвало да му поговорите по-продължително - нещо от рода на: "Зная, че си нещастен, но причината за това е в миналото. Ти си способен и инстинктите ти са добри и естествени. Ти и аз заедно сме още по-силни и ръководени от нашия Висш Аз можем заедно да достигнем висините." Добавете всякакви специфични факти или указания, които знаете, че биха били подходящи; в процеса на използване на тази формула, както и на обучаващия метод чрез звукозапис, който също ще бъде описан в тази глава, вероятно ще откриете допълнителни подробности, които бихте могли да прецизирате.) Всичко в тази част на процедурата трябва да бъде формирано с обич.

А сега трябва да благодарите на нисшия си аз за помощта му в това действие. Подходящо е да го благословите. което може да бъде извършено в името на Висшия Аз или на Божествената Искра вътре във вас.

Следващата стъпка е да реабсорбирате Подобието.

Направили това, още веднъж изречете на глас (но в някаква по-кратка форма) решенията или съветите, които изисквате от Подобието в рамките на тази практика.

Още веднъж изпълнете Формула 1.

(С това приключва Формула 3. Всичко, което сте казали на Подобието, сега ще бъде асимилирано от цялостния ви Нисш Аз.)

Дали нисшият аз има нужда "да обсъжда" своето обучение?

Той може наистина да има подобна нужда и ние трябва да се научим как по-добре да му помагаме, ако му позволим да отговаря от свое име. Но трябва да бъде запомнено, че естественият език на нисшия аз не се състои от думи, а от символи. Поради тази причина той може по-ясно да се изрази, когато спим и когато съзнанието ни е възприемчиво към образността на сънищата. Той ще изрази себе си чрез думи през деня само понякога, например в случаите с несъзнателните езикови грешки, които толкова много интересуват психиатрите - "Какво събитие! Аз наистина очаквам да отсъствам." (вместо "присъствам"). Светът на сънищата е неговата истинска област.

Поради тази причина, ако отново образовате нисшия си аз по някакъв определен начин, желателно е да вземете следните две мерки. Първата от тях е да запишете на аудиокасета всички неща, които желаете да асимилира нисшия ви аз. Другата е да си водите дневник на сънищата.

Този запис трябва да бъде слушан не когато спите, а когато записвате. Идеалният съвет би бил да ви кажем да обобщите мислено насоките към нисшия си аз, докато заспивате вечерта; но тогава умът е толкова склонен да блуждае и нисшият аз - съответният получател - е твърде склонен да се намесва, карайки ви да кажете нещо, което не възнамерявате да кажете, така че за вас ще бъде много по-сигурно, ако запишете на аудиокасета съответното послание. Внимателно планирайте записа, използвайте къси изречения - в края на краищата, не говорите на разума си - и го повторете толкова пъти, колкото е възможно, върху една 45-минутна касета. При записа говорете ясно, но меко, нежно и внимателно. Ако това ви отпуска и приспива, още по-добре.

Естествено този запис трябва отвреме-навреме да бъде променян, тъй както се променят и съответните ваши изисквания. Но внимавайте да запазвате писмения текст на всеки запис, както и датите на първото и последното му използване; това е една важна добавка към дневника ви за сънища.

Що се отнася до вашия дневник на сънищата, може би ще се изненадате (особено ако сте личност, която обикновено не отдава голямо значение на сънищата) как сънищата ви ще засилят както своя смисъл, така и своята яркост, щом започнат да бъдат "окуражавани" от вниманието, което им обръщате. Начинът е да имате лист и химикал подръка до леглото си, както и подходяща нощна лампа, позволяваща писане, така че веднага след събуждането си да запишете всеки сън, който помните.

Добра идея е първоначално да го обобщите с няколко думи, а после да се върнете и да го допълните с всички възможни подробности. На този етап не отдавайте значение на езиковата или литературната му форма, просто записвайте всеки възможен факт - разбира се, не се опитвайте да рационализирате. По-късно, през деня, отново прочетете написаното. Вижте дали ако се концентрирате, няма да ви се разкрият някакви допълнителни подробности или интерпретации, а после препишете съня в дневника си за сънища, използвайки първо лице ("Стоях край морето...") и чак после добавете евентуалните бележки, които бихте искали да отразите. Ако желаете, добавете и илюстрации.

Ще научите доста. Може би вероятно ще видите как слабата госпожица X, която ви плаши независимо от приятелската си усмивка, се превръща пред очите ви в една бивша ваша строга учителка, която сте забравили (или изглежда, че сте забравили) още преди години. Ако казвате на нисшия си аз да бъде бърз и точен, той може да ви отговори с един сън,, който лесно да се базира на старата басня за костенурката, която спечелила надбягването със заека. Това ви кара да се замислите - дали нисшият ви аз наистина иска да ви съобщи нещо (това може да е така) или пък това е само една приказка, която твърде ви е впечатлила като дете? Или пък може да видите как едно кално и мътно езерце се променя в поток от чиста изворна вода, и да разберете, че това е едно истинско послание, символизиращо "избистрянето" от вас на някой скрит проблем. Или може да сънувате, че сега ви се предлага кола, лодка, самолет или каравана - и мислейки за проекционната си програма, да си кажете: "Вярно, това е така - аз скоро ще замина!"

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...